Insights

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief juni 2023

De financiële markten kenden een sterke maand. De rendementen voor de verschillende risicoprofielen lagen de afgelopen maand tussen de 2,1% voor het defensieve risicoprofiel tot 6,1% voor het meest offensieve risicoprofiel.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief mei 2023

De financiële markten kenden een rustige maand met weinig grote uitschieters. De rendementen voor de verschillende risicoprofielen lagen de afgelopen maand tussen de -0,5% voor het meest defensieve risicoprofiel tot -2,5% voor het meest offensieve risicoprofiel

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief april 2023

De financiële markten waren de afgelopen maand in de ban van de onrust in de bankensector, maar van paniek was geen sprake.

Insight

IPCC Klimaatrapport en het klimaatbeleid van DoubleDividend

Het nieuwe klimaatrapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), een intergouvernementele organisatie van de Verenigde Naties, concludeert dat de doelstelling om de opwarming van de aarde te beperken steeds verder uit zicht raakt.

Insight

Geen, minder en nuttige CO2 uitstoot!

Recente Europese regelgeving verplicht beleggers transparanter te zijn over de duurzaamheidskarakteristieken van hun beleggingsportefeuilles. De Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR), of Verordening met betrekking tot informatieverstrekking over duurzaamheid in de financiële sector, is sinds 2021 van toepassing.

Insight

ChatGPT

ChatGPT verovert de wereld in een rap tempo sinds het in november 2022 werd geïntroduceerd. Een revolutie of evolutie? Zinnig of onzinnig? De meningen zijn verdeeld, maar scholieren en studenten zijn nu al grootgebruikers.

Insight

Terugblik 2022 – Vooruitzichten 2023

Uit de hand gelopen inflatiecijfers, hogere rentes, de oorlog in Oekraïne, hoge energieprijzen, oplopende geopolitieke spanningen en een afkoelende economie zorgden voor forse correcties op zowel de aandelen- als obligatiemarkten in 2022.

Insight

De Chipsector onder de loep

De Chipsector staat al enkele maanden in het middelpunt van de belangstelling. Het tekort aan chips over het afgelopen jaar heeft bijgedragen aan problemen in … Lees meer

Insight

Recente (geo)politieke ontwikkelingen en de consequenties voor de beleggingsportefeuilles

De herverkiezing van Xi Jinping als leider van China en veranderingen aan de partijtop leiden naar verwachting tot een opschuiving van het beleid richting de oude Chinese traditie, meer …