DD Equity Fund

DD Equity Fund (DDEF) is een wereldwijd aandelenfonds dat belegt in een gespreide portefeuille van ondernemingen die vooroplopen op het gebied van verduurzaming. DD Equity Fund heeft een netto rendementsdoelstelling van 8% gemiddeld per jaar over de lange termijn. Het fonds belegt in ten minste 25 ondernemingen van hoge kwaliteit die vooroplopen in duurzaamheid. Bij DDEF is de analyse op duurzaamheids- en financiële aspecten volledig geïntegreerd.

De ondernemingen in de portefeuille voldoen aan onze kwaliteitscriteria (onze ‘schijf van vijf’); koplopers op het gebied van duurzaamheid, een sterk bedrijfsmodel, een bewezen track record ten aanzien van omzet- en winstgroei, een sterke balanspositie en een aantrekkelijke waardering. DDEF heeft een open-end structuur en is dagelijks verhandelbaar. Hieronder een aantal voorbeelden van ondernemingen in de portefeuille.

Synopsys maakt software voor het design van elektronica, ook wel EDA (Electronic Design Automation) software genoemd. Het bedrijf biedt software aan voor de ontwikkeling van met name chips, maar ook voor bijvoorbeeld smartphones en servers. Daarnaast is Synopsys actief op het gebied van cybersecurity. Het bedrijf zal naar verwachting profiteren van de verdere digitalisering en de groei in de chipsector in het bijzonder. Steeds meer partijen ontwikkelen hun chips zelf, waardoor de klantenbasis van Synopsys naast partijen zoals Intel en NVIDIA de komende tijd flink kan verbreden. De ontwikkeling van chips wordt steeds complexer en design speelt daarbij een steeds grotere rol nu de wet van Moore tegen zijn fysieke grenzen aanloopt en chips steeds meer energie-efficiënt moeten worden om aan de klimaatdoelen te kunnen voldoen. Synopsys is samen met Cadence marktleider in de markt voor EDA software. 

Adobe is de uitvinder van het pdf format en is sindsdien uitgegroeid tot een leidend software bedrijf voor onder andere de creatieve industrie. Naast de focus op digitale media met producten als Photoshop en Adobe Reader is Adobe ook actief op het gebied van digitale marketing. Beide markten kennen zeer goede lange termijn groei vooruitzichten waardoor adobe een aantrekkelijke lange termijn belegging is.

Edwards Lifesciences is een innovatief medisch technisch bedrijf gespecialiseerd op het gebied van hart- en vaatziektes. Het belangrijkste product van de onderneming is de transkatheter hartklep. Met de techniek van Edwards Lifesciences kan een hartklep worden vervangen met behulp van de transkathetertechnologie (TAVI). De nieuwe hartklep wordt middels een katheter via de lies ingebracht zonder dat de oude aortaklep hoeft te worden verwijderd.  De TAVI-techniek is daarmee veel minder ingrijpend dan het alternatief, een open hartoperatie, en zorgt daarom voor een kleinere kans op complicaties bij de patiënt. Het bedrijf verwacht een forse omzetgroei en stijgende winstmarges over de langere termijn.

HDFC Bank is de grootste private en hypotheekbank van India en profiteert van de goede groeivooruitzichten van het land. De bank is bekend vanwege haar brede kantorennetwerk waarvan een groot deel in rurale gebieden. Ook op het gebied van winstgevendheid scoort HDFC Bank zeer hoog. De groeiende middenklasse in India is een belangrijke doelgroep van de bank.

Het Nederlandse ASML is de belangrijkste leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie. De machines van ASML worden gebruikt voor de productie van chips. De onderneming heeft een forse technologische voorsprong ten opzichte van de concurrentie en daardoor een leidende marktpositie. Door de productie van kleinere en betere chips is er veel technologische vooruitgang mogelijk en worden apparaten steeds efficiënter in energieverbruik.

Daifuku is een Japans bedrijf actief op het gebied van robottechnologie en fabrieksautomatisering. Het bedrijf maakt material handling systemen voor oa volautomatische distributiecentra, fabrieken, cleanrooms, bibliotheken en apotheken. Daifuku profiteert sterk van de digitalisering van de economie en de opkomst van e-commerce.

Crowdstrike is een vooraanstaande speler op het gebied van cybersecurity. Het Falcon Security Platform van Crowdstrike is geheel cloud based . De cybersecuritymarkt is sterk in beweging vanwege toegenomen dreigingen en grote verandering in de digitale infrastructuur (cloud, AI, IoT). Crowdstrike biedt innovatieve oplossingen die beter passen in de veranderende digitale omgeving en de manier waarop mensen en organisaties daarin bewegen (meer apparaten, meer locaties, werken op afstand, etc.). Crowdstrike heeft afgelopen jaren kunnen profiteteren van een forse omzetgroei.

Dexcom is een innovatief medisch technologisch bedrijf actief op het gebied van CGM (continue glucose monitoring). Met Dexcom CGM kunnen patiënten glucosewaarden continue controleren middels een sensor die kan worden verbonden met de smartphone of Dexcom ontvanger en een insulinepomp. Het gebruik van een CGM heeft belangrijke gezondheidsvoordelen voor diabetespatiënten. Zo hoeft er niet te worden geprikt en is er minder risico op afwijkende glucosewaardes vanwege een betere controle en een meer precieze dosering. De markt voor CGM kent zeer goede lange termijn groeivooruitzichten.

Infineon ontwikkelt en produceert microchips met een sterke focus op duurzaamheid. Infineon maakt chips voor onder andere de autoindustrie, energie management en veiligheid. De chips van Infineon worden onder andere gebruikt in elektrische auto’s, e-bikes, windmolens, betalingssystemen en energiesystemen in gebouwen. Dankzij de sterke focus op duurzame producten vermijden de producten van Infineon 33 keer meer CO2-uitstoot dan het bedrijf zelf uitstoot. Infineon heeft een sterke marktpositie, aantrekkelijke winstmarges en een goed lange termijn track record.