DD Equity Fund

DD Equity Fund (DDEF) is een wereldwijd aandelenfonds dat belegt in een gespreide portefeuille van ondernemingen die vooroplopen op het gebied van verduurzaming. DD Equity Fund heeft een netto rendementsdoelstelling van 8% gemiddeld per jaar over de lange termijn. Het fonds belegt in ten minste 25 ondernemingen van hoge kwaliteit die vooroplopen in duurzaamheid. Bij DDEF is de analyse op duurzaamheids- en financiële aspecten volledig geïntegreerd.

De ondernemingen in de portefeuille voldoen aan onze kwaliteitscriteria (onze ‘schijf van vijf’); koplopers op het gebied van duurzaamheid, een sterk bedrijfsmodel, een bewezen track record ten aanzien van omzet- en winstgroei, een sterke balanspositie en een aantrekkelijke waardering. DDEF heeft een open-end structuur en is dagelijks verhandelbaar. Hieronder een aantal voorbeelden van ondernemingen in de portefeuille.

Medtronic is een wereldspeler op het gebied van medische apparatuur. Het bedrijf heeft vooral een leidende positie op het gebied van hart- en vaatziektes (o.a. pacemakers). Kent een zeer stabiele groei van winst en dividend (al meer dan 35 jaar op rij). Goede groeivooruitzichten door vergrijzing en stijgende uitgaven aan gezondheidszorg in opkomende markten.

Adobe is de uitvinder van het pdf format en is sindsdien uitgegroeid tot een leidend software bedrijf voor onder andere de creatieve industrie. Naast de focus op digitale media met producten als Photoshop en Adobe Reader is Adobe ook actief op het gebied van digitale marketing. Beide markten kennen zeer goede lange termijn groei vooruitzichten waardoor adobe een aantrekkelijke lange termijn belegging is.

Nike is het grootste sportkledingbedrijf ter wereld. Naast Nike bestaat de merkenportefeuille onder andere uit Converse, Jordan en Hurley. Nike scoort hoog op het gebied van innovatie, duurzaamheid en diversiteit. De omzet en winstgevendheid van Nike groeien al jaren bovengemiddeld dankzij de sterke merkpositie en de groeiende behoefte aan sportartikelen.

TAL Education Group is een Chinees bedrijf actief op het gebied van onderwijs. Het bedrijf biedt online en offline onderwijs aan in vakken als wiskunde, Engels, natuurkunde en biologie via meer dan 1000 onderwijscentra in het land. TAL Education is marktleider in China en de markt voor buitenschools onderwijs groeit zeer snel in China.

Het Nederlandse ASML is de belangrijkste leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie. De machines van ASML worden gebruikt voor de productie van chips. De onderneming heeft een forse technologische voorsprong ten opzichte van de concurrentie en daardoor een leidende marktpositie. Door de productie van kleinere en betere chips is er veel technologische vooruitgang mogelijk en worden apparaten steeds efficiënter in energieverbruik.

Daifuku is een Japans bedrijf actief op het gebied van robottechnologie en fabrieksautomatisering. Het bedrijf maakt material handling systemen voor oa volautomatische distributiecentra, fabrieken, cleanrooms, bibliotheken en apotheken. Daifuku profiteert sterk van de digitalisering van de economie en de opkomst van e-commerce.

Alphabet is het moederbedrijf van Google. De onderneming is vooral bekend van de zoekmachine en Youtube, maar heeft daarnaast een portefeuille van technologieën waaronder Android en Ventures op het gebied van o.a. medische technologie, robot technologie en zelfrijdende auto’s. De datacenters van Google verbruiken veel energie, maar Alphabet is een van de grootste investeerders in duurzame energie ter wereld en draait als geheel klimaat neutraal.

Illumina is een medisch technologisch bedrijf gespecialiseerd in genetische technologie. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt machines die genetisch materiaal kunnen uitlezen.  Het bedrijf heeft een forse technologische voorsprong en is daardoor marktleider op dit gebied. De producten van Illumina worden onder andere gebruikt in de academisch- en medische wereld en R&D centra. Met name op het gebied van diagnostiek liggen er zeer goede groeimogelijkheden voor Illumina.

Unilever is een van de grootste producent van voedings-, huishuidelijke- en producten voor persoonlijke verzorging ter wereld. Unilever is een koploper op het gebied van innovatie en duurzaamheid en heeft ambitieuze doelstellingen op het gebied van onder andere klimaat, biodiversiteit en welzijn. Het aandeel Unilever is een aantrekkelijke belegging vanwege de stabiele groei, winstgevendheid en dividend.