Marian Hogeslag

4 maart 1966 – 25 sept 2023

Stoer, Eigenzinnig, Vastberaden & Levenslustig

Op 25 september is onze collega en lieve vriendin Marian Hogeslag overleden. Marian was oprichter van ActivInvestor dat in 2014 is samengegaan met DoubleDividend. Marian was ook statutair directeur en mede aandeelhouder van DoubleDividend Management BV. 

We hebben Marian in 2002 leren kennen toen we met zijn drieën samenwerkten bij Petercam in Amsterdam. We kunnen ons de eerste kennismaking met Marian nog goed herinneren. Wat een energie! Je wist meteen dat je met een bijzondere vrouw te maken had: een flamboyante kledingstijl, het hart op de tong en een ongelofelijke drive. Met Marian viel niet te sollen en het kostte haar overduidelijk geen enkele moeite om zich in de – vooral destijds – mannelijke financiële wereld staande te houden. Ze was daarin ‘one of the guys’.

Toen Marian in 2004 haar eigen bedrijf startte, bleven we zowel zakelijk als privé met elkaar verbonden. In 2014 zijn haar bedrijf ActivInvestor en DoubleDividend samengegaan. In het begin was dat wennen voor haar. Marian deed de dingen graag op haar eigen manier en was alleen met hele goede argumenten op andere gedachten te brengen. De combinatie van onze bedrijven bleek al snel de perfecte match. DoubleDividend groeide in de jaren daarna hard, niet in de laatste plaats door Marian’s tomeloze inzet, energie en streven naar kwaliteit. Op kantoor zorgde ze ervoor dat alles tot in de puntjes was geregeld. Daarbij lag de lat voor haar nooit hoog genoeg.

Marian had maar één e-mailadres en dat was niet toevallig; ze was zakelijk en privé exact dezelfde persoon. Marian had een sterke maatschappelijke betrokkenheid en die kwam recht vanuit het hart.  Ze had haar eigen visie op duurzaamheid en maatschappelijke thema’s. Marian was ook daarin bepaald niet meegaand. Ze had oprechte interesse in anderen en wist mensen daarbij te raken. Marian was voor ons veel meer dan een collega en voor veel klanten meer dan een adviseur.

Ondanks de chemokuren bleef ze gewoon doorwerken, tot het echt niet meer ging. Dat was Marian ten voeten uit, opgeven was geen optie. Op maandag 2 oktober vond de uitvaart plaats. We zullen haar scherpte, innemendheid en gedrevenheid enorm missen.

Namens DoubleDividend

Ward Kastrop

Remco Vinck


‘One of a kind’

We zullen haar scherpte, innemendheid en gedrevenheid enorm missen.