Beëindiging notering Euronext

Met ingang van 2 oktober 2023 zullen de participaties A van het DD Equity Fund, DD Income Fund en DD Alternative Fund N.V. en de participaties B van het DD Alternative Fund N.V. niet meer genoteerd zijn aan Euronext Amsterdam en zullen deze participaties net zoals de participaties B en C van de desbetreffende fondsen verhandelbaar zijn via het register van het DD-Fonds.

Het gaat om de volgende ISINs:

Fund nameClassIsinMnemonic
DD Alternative Fund N.V.ANL0009445915DDAFA
DD Alternative Fund N.V.BNL0010949350DDAFB
DD Equity Fund ANL0010511002DDEF
DD Income Fund ANL0013025539DDIF

Er blijft sprake van dagelijkse verhandelbaarheid, alleen de verbinding tussen de distribiteur (banken en financiële ondernemingen) zal niet meer lopen via Euroclear Nederland (het platform dat Euronext Amsterdam hanteert), maar via andere distributiekanalen. Het distributiekanaal (de administratieve verbinding) verschilt per distributeur.

Redenen voor de delisting zijn de stijgende kosten voor het behouden van een notering op Euronext Amsterdam en het toegenomen regelgevingskader. Het feit dat bovendien de meeste distributeurs (banken en financiële ondernemingen) over een infrastructuur beschikken om niet beursgenoteerde beleggingsfondsen te verhandelen, heeft DoubleDividend Management B.V. doen besluiten de notering van de DD-Fondsen aan Euronext Amsterdam te schrappen en de gehele distributie voor alle soorten participaties over te zetten via het register met de transfer agent (CACEIS Bank, Netherlands Branch).

Als belegger in één van de ISINs heeft u een corporate action bericht van uw bank of handelsplatform ontvangen inzake de beëindiging van deze Euronext notering. Hierin wordt aangegeven dat u tot 28 september 2023 de participaties kan verkopen via de Euronext Fund Services Amsterdam met tussenkomst van de distributeur (de bank of het handelsplatform).


Vanaf 2 oktober 2023 blijven deze ISINs dagelijks verhandelbaar,
alleen lopen aan- en verkoopopdrachten via
andere distributiekanalen afhankelijk waar de bank
of het handelsplatform gebruik van maakt.