Zeker nu

Duurzaam beleggen: zeker nu

In crisistijd wordt de noodzaak om duurzaam te beleggen pijnlijk duidelijk.

DoubleDividend

DoubleDividend is een onafhankelijke specialist op het gebied van verantwoord beleggen en slaat met haar activiteiten een brug tussen financieel én maatschappelijk rendement en heeft dit in haar statuten als eerste doel vastgelegd. Het ‘Double’ in onze naam staat dan ook voor een financieel én een maatschappelijk rendement. Duurzaamheid maakt vanaf de oprichting van DoubleDividend onderdeel uit van onze beleggingsfilosofie en zit in ons DNA.

In 2020 is DoubleDividend, winnaar van de IEX Gouden Stier 2019, opnieuw uitgeroepen tot ‘Beste keuze’ in de categorie ‘Beste Vermogensbeheerder van Nederland’. Onze onderscheidende beleggingsfilosofie en goede rendementen zijn hiervoor de belangrijkste redenen.

Onze beleggingsfilosofie

Ondernemingen die worden geselecteerd moeten voldoen aan de DoubleDividend ‘schijf van vijf’ kwaliteitscriteria, waaronder duurzaamheid. Onze overtuiging is dat duurzame ondernemingen van hoge kwaliteit op lange termijn kansrijker zijn, minder risico’s lopen en daardoor een beter financieel en maatschappelijk rendement opleveren. Verduurzamen volgens DoubleDividend is inspelen op drie wereldwijde uitdagingen: klimaat, ecosystemen en welzijn.

Beleggen in kwaliteit: onze ‘schijf van vijf’

Ondernemingen die worden geselecteerd voor de DD-Fondsen moeten voldoen aan de DoubleDividend ‘schijf van vijf’.

Beleggen in kwaliteit: onze ‘schijf van vijf’
1. Duurzaamheid 2. Bedrijfsmodel 3. Management en Track Record 4. Balans 5. Waardering

1. Duurzaamheid

Duurzaamheid levert een positieve bijdrage aan het risico-rendementsprofiel van een onderneming. Duurzame ondernemingen hebben een focus op de lange termijn en zijn innovatiever.

2. Bedrijfsmodel

Een sterk bedrijfsmodel is essentieel voor de lange termijn. We geven de voorkeur aan ondernemingen met een sterk merk, een stevige marktpositie en hoge marges.

 

3. Management en Track Record

Een onderneming en haar management moeten beschikken over een bewezen track record ten aanzien van omzet- en winstgroei. 

4. Balans

Een sterke balanspositie is van groot belang. Het geeft een buffer om moeilijke periodes goed door te komen en mogelijkheden voldoende te investeren in het eigen bedrijfsmodel.

5. Waardering

Het betalen van een redelijke prijs voor een belegging is van belang om de rendements­doelstelling te behalen.

DoubleDividend belegt dan ook in ondernemingen die inspelen op kansen, oplossingen bieden en met hun productieproces, producten en/of diensten een significante positieve impact hebben op één van de genoemde uitdagingen. Duurzaamheid is daarmee onderdeel van kwaliteit en biedt daarmee voor de belegger een positieve bijdrage aan het risico- rendementsprofiel van een beleggingsportefeuille. De overtuigingen die samen onze beleggingsfilosofie vormgeven, staan niet los van elkaar. Duurzaamheid, kwaliteit, risico en rendement en beleggingshorizon zijn met elkaar verbonden en versterken elkaar. Onze onderscheidende beleggingsfilosofie leidt tot goede resultaten.

Integratie ESG en Sustainable Development Goals

Onder de drie door DoubleDividend benoemde wereldwijde uitdagingen kunnen de zeventien Sustainable Development Goals (SDGs) gerangschikt worden. Bij DoubleDividend zijn we van mening dat wij als belegger ook verantwoordelijkheid dragen voor het realiseren van de SDGs.

Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat kapitaal een sturende rol heeft en dus een belangrijke positieve impact levert om de SDGs te realiseren. De SDGs zijn daarom volledig geïntegreerd in DoubleDividend’s duurzaamheidsbeleid.

Achtergrondfoto: Herbebossingsproject Thailand · Somrerk Witthayanant | Shutterstock.com

Wij als DoubleDividend hebben al bij onze start in 2010 de verbintenis gezocht tussen financieel én maatschappelijk rendement. Vandaar onze naam, DoubleDividend. Wij beleggen alleen in die ondernemingen die met hun producten en/of diensten of middels het productieproces, een positieve bijdrage leveren aan klimaat, ecosystemen of welzijn. Onze overtuiging is dat duurzame ondernemingen op lange termijn kansrijker zijn, minder risico’s lopen en daardoor een beter financieel rendement opleveren. Onze rendementen van de afgelopen jaren zijn daar het bewijs van.


Een belangrijke groep organisaties waarvoor wij het vermogensbeheer doen betreft stichtingen, verenigingen en kerkelijke instellingen. Met gepaste trots verwelkomen wij een nieuwe klant: Start Foundation. Met deze keuze onderschrijft Start Foundation onze onderscheidende beleggingsfilosofie. Hierdoor zijn wij in staat om met de beleggingen nog meer impact te hebben op een duurzame toekomst.


Omdat ‘duurzaam’ is verworden tot een modewoord, verwelkomen wij dan ook recente wet- en regelgeving die vereist dat ondernemingen, maar ook beleggers, meer openheid geven over hun daadwerkelijke impact op milieu- en sociale aspecten. Op deze wijze wordt voorkomen dat ‘greenwashing’ plaatsvindt. Het belangrijkste doel is namelijk om positief bij te dragen aan de grote wereldwijde uitdagingen zoals klimaat, gezondheid en armoede.


Onze kennis en ervaring willen wij als DoubleDividend graag met u delen en toelichten in een persoonlijk gesprek.