Wie zijn wij

 • Remco Vinck

  Remco Vinck (1973)

  Voor Remco was zijn studie Economie een logisch gevolg van zijn grote passie; het bezig zijn met beleggen. Van kleins af aan werd de economische pagina in de krant gelezen en het eerste spaargeld werd belegd in dollars. Na zijn studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam werd de City University Business School te Londen aangedaan met als specialisatie ‘property investments’. Een baan als portefeuillemanager van vastgoedaandelen bij Achmea Globale Investors was dan ook een logische stap. Al snel kwam Ward Kastrop het team versterken en sindsdien werken zij samen. In 2001 werd Remco verantwoordelijk voor de research van beursgenoteerde vastgoedaandelen bij ABN AMRO. Dit kreeg vervolg bij Petercam Bank en Kempen & Co waar hij de vastgoedactiviteiten stevig op de kaart zette. Remco neemt niet met minder genoegen, uitsluitend hoge kwaliteit voldoet. Als geen ander weet hij dat consistentie voor de lange termijn belegger onontbeerlijk is. In 2009 besloot Remco zijn blik te verbreden en uit zijn eigen comfort zone te stappen. Samen met zijn zwager nam hij een café-restaurant over. Zijn grote hobby bleef echter beleggen. In 2013 besloot Remco zich dan ook aan te sluiten bij DoubleDividend waar hij met het DoubleDividend team geheel op zijn eigen wijze invulling kan geven aan beleggen: kwaliteit staat voor alles en duurzaamheid maakt daar een onderdeel van uit.

  Remco is verantwoordelijk voor de beleggingsportefeuilles.

  Naast de stad Amsterdam houdt Remco van het vrije leven en de natuur. Zijn passie is koken.

r.vinck@doubledividend.nl

+31 20 520 7660
+31 6 1617 9336

 • Marian Hogeslag

  4 maart 1966 – 25 sept 2023

  Stoer, Eigenzinnig, Vastberaden & Levenslustig

  Op 25 september is onze collega en lieve vriendin Marian Hogeslag overleden. Marian was oprichter van ActivInvestor dat in 2014 is samengegaan met DoubleDividend. Marian was ook statutair directeur en mede aandeelhouder van DoubleDividend Management BV. 

  Lees meer

4 maart 1966 – 25 sept 2023

 • Ward Kastrop

  Ward Kastrop (1971)

  Na zijn studie bedrijfseconomie begon Ward in 1997 als analist van vastgoedaandelen bij Global Property Research. Hier kon hij invulling geven aan zijn fascinatie voor getallen. De combinatie van het goed kunnen analyseren van ondernemingen met een pragmatisch wereldbeeld bracht hem in 1999 naar Achmea Global Investors. Samen met Remco Vinck beheerde Ward een wereldwijde portefeuille van vastgoedaandelen. Het team heeft sindsdien altijd zakelijk samengewerkt. In 2001 werd de overstap gemaakt naar ABN AMRO om zich de andere kant van het vak eigen te maken. Daarna volgden Petercam Bank en Kempen & Co. Bij al deze partijen werd succesvol de brokeractiviteit in vastgoedaandelen opgebouwd. Inhoudelijke kennis, het gaan voor hoge kwaliteit en daardoor het kunnen uitbouwen van een franchise van klanten lagen hieraan ten grondslag. Na hectische jaren in de financiële industrie besloot Ward in 2009 dat ook andere zaken in zijn leven van belang zijn. Na een wereldreis sloot Ward zich in 2010 aan bij DoubleDividend. De verbintenis van getallen en duurzaamheid kreeg zo gestalte.

  Ward houdt zich binnen DoubleDividend bezig met de beleggingen. Daarnaast is hij mede statutair bestuurder van DoubleDividend.

  Ward houdt van een goed en gezond leven. Hij is een echt familiemens en zet zich in voor lokale (culturele) initiatieven en waardeert daarin het kleine. Zijn passie is om altijd het beste te halen uit alles wat hij doet.

w.kastrop@doubledividend.nl

+31 20 520 7660
+31 6 5384 6860


Cheozung Ngyamtso

c.ngyamtso@doubledividend.nl

+31 20 520 7660
+31 6 2749 6105

Daniëlle Timmerman

d.timmerman@doubledividend.nl

+31 20 520 7660
+31 6 1513 1378

Chris van Muijden

c.vanmuijden@doubledividend.nl

+31 20 520 7660
+31 6 2371 1132

Ron Coerver

r.coerver@doubledividend.nl

+31 20 520 7660
+31 6 1999 7316

Mark Staal

m.staal@doubledividend.nl

+31 20 520 7660
+31 6 4609 6072

Adviseurs

DoubleDividend heeft een Raad van Advies ingesteld. De Raad van Advies heeft uitsluitend een adviserende rol en is daarnaast vertrouwenspersoon van de compliance officer. De leden van de Raad van Advies krijgen geen vergoeding voor het aanbrengen van klanten en ontvangen jaarlijks uitsluitend een beperkte vaste vergoeding voor hun advieswerkzaamheden die is opgenomen in het jaarverslag. De Raad van Advies fungeert als klankbord, geeft opbouwende terugkoppeling aan het management en de leden van de Raad van Advies zijn ambassadeurs van DoubleDividend.
De Raad van Advies bestaat thans uit drie leden: Floris Lambrechtsen, Philip Menco en Andreas Reigersman met elk hun specifieke achtergrond op financieel en maatschappelijk terrein. Daarnaast is Rien van Gendt bij DoubleDividend betrokken als adviseur. Rien van Gendt heeft veel ervaring met het verbinden van de missie van stichtingen met de beleggingen.

De Raad van Advies van DoubleDividend Management B.V. bestaat uit de volgende leden:

Floris Lambrechtsen

Floris was in Nederland één van de pioniers op het gebied van duurzaam beleggen, vooral als adviseur van pensioenfondsen en vermogensbeheerders. Na bij KPMG als consultant duurzaamheid bij institutionele beleggers op de kaart te hebben gezet, besloot Floris in 2007 een eigen consultancy op te zetten, Double Dividend. Zijn ambitie om kapitaal en duurzaamheid op een vooruitstrevende wijze met elkaar te verbinden heeft zo concreet vorm kunnen krijgen. Floris heeft in 2016 zijn hart gevolgd en besloten zijn carrière in het onderwijs voort te zetten en heeft DoubleDividend Management als partner verlaten. Hij staat sinds 2017 met veel plezier voor de klas op een basisschool en vervult daarnaast enkele bestuurlijke functies. In november 2016 is Floris toegetreden tot de Raad van Advies. Hij blijft tevens als aandeelhouder betrokken.

Philip Menco

Na 10 jaar CEO van De Eendragt Pensioen en daarvoor functies bij verschillende financiële instellingen, waaronder hoofd beleggingsstrategie bij APG en ING, is Philip sinds 2014 actief in de pensioenwereld als lid van beleggingscommissies en coach van bestuursleden. Daarnaast besteedt Philip, grotendeels als vrijwilliger, veel tijd aan goede doelen stichtingen. Daar komt zijn beleggingskennis en lange managementervaring goed van pas. Het adviseurschap van DoubleDividend sluit mooi aan bij de combinatie van zijn professionele ervaring en maatschappelijke betrokkenheid.

Andreas Reigersman

Andreas is adviseur bij maatschappelijke organisaties en financier bij kleinschalig maatschappelijk en zorgvastgoed. Daarnaast is hij toezichthouder bij organisaties die zich richten op het vergroten van de sociale en ecologische gezondheid in de samenleving, bijvoorbeeld in de zorg en op landgoederen. Hij heeft een bancair verleden bij ING, directie Nederland van Triodos Bank en de private banking directie van Van Lanschot Kempen. DoubleDividend betekent voor hem een filosofie die beleggingsexpertise aanwendt om de maatschappelijke beweging naar verduurzaming gestalte te geven.

Rien van Gendt is adviseur van DoubleDividend:

Rien van Gendt

Rien van Gendt heeft diverse directie functies uitgevoerd in de zowel de private sector als de publieke sector. Na zijn pensionering in 2007 heeft hij ‘Van Gendt Philanthropy Services’ opgezet. Hij zit in het bestuur van een groot aantal foundations, NGO’s en bedrijven als bijvoorbeeld vice voorzitter raad van commissarissen European Cultural Foundation (Amsterdam), voorzitter Beleggingscommissie Calouste Gulbenkian Foundation en lid van de raad van commissarissen Rockefeller Philanthropy Advisors (New York). Daarnaast is hij adviseur van de Corporate Foundation G Star Raw (Amsterdam).

Rien van Gendt onderschrijft de beleggingsfilosofie van DoubleDividend geheel: het verbinden van de beleggingen met de maatschappelijke missie van onder meer stichtingen.