Marian Hogeslag

Marian Hogeslag (1966)

Na haar studie Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht kwam Marian in 1991 te werken bij Paribas Deelnemingen, de participatiemaatschappij van BNP Paribas in Nederland. Daar ontdekte zij haar passie voor het beleggen in voornamelijk familiebedrijven. Ook werkte ze meerdere jaren voor dochteronderneming Paribas Advies, zowel in Amsterdam als Parijs. Hier was ze verantwoordelijk voor verschillende fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. In 2001 maakte zij de overstap naar Petercam Bank als Director Corporate Finance. Hier leerde zij ook Ward Kastrop en Remco Vinck kennen. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van goed ondernemingsbestuur en betrokken aandeelhouderschap besloot Marian in 2005 ActivInvestor Management op te zetten. ActivInvestor Management specialiseerde zich in het beleggen in vastgoedaandelen, corporate governance en betrokken aandeelhouderschap. 1 april 2014 fuseerde ActivInvestor Management met DoubleDividend. Door deze fusie is de verbinding geslagen tussen de verschillende disciplines binnen de twee ondernemingen: duurzaamheid, beleggen en corporate governance.

Marian ondersteunt de portefeuillemanagers. Daarnaast houdt zij zich binnen DoubleDividend bezig met de ESG-analyses en is zij als mede statutair bestuurder primair verantwoordelijk voor de interne organisatie.

Marian houdt van schrijven en is co-auteur van ‘Goudmijn, alles wat een vrouw moet weten over geld’ en ‘Met minder euro’s door het leven’. Haar passie is kunst en met name het stimuleren van jonge kunstenaars.