Impact van vermogen

Filantropie terug naar de tekentafel

Welke hamvragen zouden organisaties in de wereld van de filantropie én familievermogens zichzelf vandaag de dag moeten stellen?

Rien van Gendt gaat in zijn net verschenen boek ‘Filantropie terug naar de tekentafel’ in op het formuleren en beantwoorden van die belangrijke vragen.

Tijdens deze bijeenkomst wordt een aantal van deze vragen ingekleurd, zoals hoe fondsen omgaan met vragen over publiek vertrouwen, de ‘license to operate’ en wat zijn praktische benaderingen om inhoud te geven aan duurzame ontwikkeling.

Reinier Teixeira de Mattos gaat dieper in op het vraagstuk over het ‘hoe’ en ‘waarom’ het behoud van vermogen over de generaties wenselijk is. De sprekers gaan graag het gesprek met u aan.

Donderdag
17 november 2022


De Burcht
Henri Polaklaan 9, Amsterdam


Voor wie?

Families, familiefondsen, vermogensfondsen en hun adviseurs

Programma

15:30 uur – Ontvangst met koffie

16.00 uur – Opening DoubleDividend

16.10 uur – Rien van Gendt

16.35 uur – Reinier Teixeira de Mattos

17.00 uur – Open gesprek met elkaar

17:30 uur – Borrel en hapje

We verheugen ons op uw komst!


“WAT ZIJN PRAKTISCHE BENADERINGEN OM
INHOUD TE GEVEN AAN DUURZAME ONTWIKKELING?”


Rien van Gendt

Na zijn loopbaan als algemeen directeur van de Van Leer Foundation begon Rien zijn bedrijf Van Gendt Philanthropy Services. Als adviseur is hij werkzaam voor een aantal families, ‘family offices’, bedrijven en maatschappelijke organisaties in Nederland en in het buitenland. Zijn focus ligt daarbij op effectieve filantropie, beleggingen, goed bestuur en familiecohesie en volgende generaties.

Verder zit hij in het bestuur van een aantal foundations en maatschappelijke organisaties, zoals Rockefeller Philanthropy Advisors (New York), Calouste Gulbenkian Foundation (Lissabon) en IMC Weekendschool (Amsterdam). In 2005 ontving Rien van Gendt de Distinguished Grantmaker Award in de Verenigde Staten als eerste niet-Amerikaan en in 2013 ontving hij de European Philanthropy Compass Prize. Hij is adviseur van DoubleDividend.


“Hoe gaan fondsen om met vragen
over publiek vertrouwen?”


Reinier Teixeira de Mattos

Reinier Teixeira de Mattos heeft 30 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, voor het grootste gedeelte ten gunste van families en vermogensfondsen.

Voor families is hij een sparringpartner waarbij hij ondersteuning en objectief advies geeft op het gebied van governance, juridische en fiscale zaken en estate planning. Hij begeleidt families die middels filantropie impact willen maken op de maatschappij, een legacy willen achterlaten of de familieband intact willen houden.

Voor vermogensfondsen verschaft Reinier ondersteuning op het gebied van besturen, regelgeving, juridische en fiscale zaken. Hij treedt op als adviseur van het bestuur en neemt dikwijls de rol in van medebestuurder, met focus op het reilen en zeilen van het fonds.

Van De Nederlandsche Bank heeft hij een vergunning om domicilie en bestuur te verlenen aan de juridische entiteiten van families en vermogensfondsen.


“hoe en waarom is het behoud van
vermogen over de generaties wenselijk?”


Toch nog vragen? Bel met Marian Hogeslag: +31 6 2030 1005